Waar op te letten bij aankoop balkon of terras kunstgras en aanleg tips

Wij als www.balkonkunstgras.nl helpen u graag.  Hierbij een aantal belangrijke aandachtspunten en tips.

  • Kwaliteit;
  • Kunstgras poolhoogte;
  • Installatie balkon kunstgras;
  • Bereikbaarheid balkon / dakterras;
  • Wind.

Kwaliteit
De laatste jaren is mede door www.balkonkunstgras.nl balkon en terras kunstgras behoorlijk doorontwikkeld en er er zijn nu vele natuurgetrouwe en sterke kunstgras producten voor balkon en terras beschikbaar.

Bij de ontwikkeling van het natuurgetrouw kunstgras is “”ook”” gezien de behoefte om sfeervolle gekleurde kunstgras bedacht. Met dezelfde weerbestendige eigenschappen als het “”traditioneel”” groen kunstgras.

Kunstgras dat lijkt op tapijt voor het interieur maar met de eigenschappen van kunstgras. Er zijn vele kleuren beschikbaar die makkelijk zijn te combineren met de kleuren in het interieur.

Kunstgras poolhoogte
Voor gebruik op balkons wordt door ons een lager kortpolig slijtvast kunstgras geadviseerd.  Op plekken waar intensief wordt gelopen zoals rond tafels en stoelen wordt het kunstgras intensief gebruikt.

Bij een kunstgras met een hogere poolhoogte is dit visueel snel zichtbaar.  Met ons kortpolige kunstgras type KBB balkon de luxe 26 mm heeft u daar minder last van.  Regelmatig opborstelen is wel belangrijk.

U kunt het kunstgras schoonmaken met water of schoonzuigen met de stofzuiger.  Zorg bij het stofzuigen van kunstgras dan het kunstgras droog is.

 Installatie balkon kunstgras 

Bij het aanleggen van kunstgras leggen moet u onder andere rekening houden met de de positie van de vleug, eventueel naden,  diepte van watergoot, ondergrond en de waterafvoer.

Het kunstgras dient op de juiste manier op maat gesneden te worden.  Het maken van de naadverbindingen is een secuur werkje.

Voor het mooiste eindresultaat dient het  kunstgras vakkundig aangebracht te worden. Het aanbrengen en leggen van kunstgras vereist kennis en ervaring.

Kunstgras laten aanbrengen door www.balkonkunstgras.nl is de beste manier om er zeker van te zijn dat uw balkon of terras kunstgras deskundig aangebracht is. De installateurs  van www.balkonkunstgras.nl hebben veel ervaring en zij zorgen voor een perfect eindresultaat.

Klik hier voor meer informatie:  installatie balkon kunstgras

Bereikbaarheid balkon terras

Een belangrijk aandachtspunt is de bereikbaarheid van balkon of terras.

De kunstgras rollen van onze kwaliteit zijn niet eenvoudig op te tillen. U kunt kiezen uit 2 m of 4 m brede rollen.  Bij een groot balkon wilt u zo weinig mogelijk naden, maar de rol moet wel naar het balkon.

Met een rol van 4 m de lift in stappen is vaak niet mogelijk. Kunstgras naar boven tillen via de trap is vaak erg lastig. (de draai maken)   Daarom is het maken van een goed legplan of nadenplan en het nadenken over de bereikbaarheid een belangrijke stap om het project tot een goed einde te brengen.

Wind

Ook belangrijk is de wind.  Op hoogte is er vaak veel wind.  Per situatie is dit anders.  Als de wind onder het kunstgras kan komen kan het kunstgras opgetild worden.

Het aanwezig zijn van een (dicht) balkon reling of windscherm kan al het verschil maken. Daarom is het verstandig om het kunstgras (daar waar het schade kan aanrichten) vast te zetten.